Home » Bez tēmas » Mazs gabaliņš no 1836 km apkārt Latvijai

Mazs gabaliņš no 1836 km apkārt Latvijai

Septembra nogalē ciemos uz bijušo skolu bija atbraucis Enriko Podnieks – fonda „1836” koordinators, enerģisks, idejām bagāts, harizmātisks cilvēks. Enriko stāstīja par fondu „1836” un gājieniem apkārt Latvijai pa tās pierobežu, spēlēja ģitāru un dziedāja. Tikšanās ar viņu bija ārkārtīgi interesanta, un arī mūsu skolas audzēkņi pauda vēlmi kopā ar Enriko doties gājienā apkārt Latvijai.

19.oktobrī aptuveni 40 skolēnu no 6.b, 8.a, 8.b, 9.a un 9.b klases kopā ar skolotājām Ievu Mašali, Kristīnu Kondrotaiti un Guntu Kiseļevu kāpa autobusā, lai brauktu uz Lilasti. Tur sākās 15 kilometru garais gājiens līdz Carnikavai. Saules lutināti, gājiena dalībnieki priecājās par skaisto Latviju – mierīgo jūru, kalnainajiem priežu mežiem, Garezeriem, klintīm, Gaujas ieteku jūrā, garāko gājēju tiltu un viesmīlīgo Carnikavas novadpētniecības muzeja sētu.

Paldies par nesavtību fonda „1836” koordinatoram Enriko Podniekam un viņa palīdzei Inesei Krūzei, kas par mums visu gājiena laiku ļoti rūpējās! Mums bija īpašais rīta aplis un iesildīšanās, bieži fotografējāmies, bija nelielas veiklības sacīkstes, daudz runājām, Enriko spēlēja ģitāru un dziedāja, tikām cienāti ar garšīgu pupiņu zupu un atceļā pa autobusa logu skatījām Ādažu militāro bāzi. Elīza tika arī pie jaukas dāvanas – Enriko viņai uzdāvināja pie jūras atrastu dzintara gabaliņu. Gājiena noslēgumā visi saņēmām apliecinājumu, ka esam veikuši Piejūras ceļa posmu. Mums izdevās „aplidot, apceļot un apmīļot Latviju”!