Home » Bez tēmas » Pirmklasnieki no “SKOLAS SOMAS” izņem zināšanas par kokiem un dzīvniekiem

Pirmklasnieki no “SKOLAS SOMAS” izņem zināšanas par kokiem un dzīvniekiem

Iniciatīvas “Skolas soma” piedāvājumu klāstā 11. un 12.aprīlī bija iespēja doties uz Dabas muzeju Rīgā un piedalīties izglītojošās nodarbībās. To izmantoja mūsu skolas 1.klašu skolēni kopā ar skolotājām Līgu Purenu un Anželiku Orlovu.

1.a klase piedalījās nodarbībā “Latvijas koki caur sajūtām”. Pirms došanās uz Latvijas Dabas muzeju skolēni dabas zinību stundās pētīja Latvijas kokus, izmantojot „Latvijas skolas somas” piedāvāto materiālu, mācību grāmatu. Stundās bērni vēroja , salīdzināja koku lapotnes, lapas, iegaumēja koku nosaukumus. Matemātikas stundās skolēni veidoja diagrammas par koku augstumu, risināja teksta uzdevumus. Mājturībā un tehnoloģijās no nospiestām koku lapām tika veidoti dzīvnieku un putnu silueti. Latviešu valodas stundās skolēni mācījās tautasdziesmas par kokiem, lasīja teikas un pasakas.

Dabas muzejā skolēniem bija iespēja praksē izpētīt koku sugu daudzveidību, salīdzināt koku stumbru biezumu. Ekspozīcijā viņi vēroja katra koka lapas, ziedus, augļus, pēc tam lika puzli. Kokus vajadzēja noteikt gan pēc taustes, gan smaržas. Tas bija aizraujoši. Bērni saņēma arī mājasdarbu, pēc ekskursijas klasē notika pārrunas par redzēto, uzzināto.

1.b klase nodarbībā ,,Āpsis un viņa kaimiņi” tuvāk iepazina Latvijas dzīvniekus. Šīs nodarbības saturs sasaucās ar dabas zinības stundu tēmām “Latvijas savvaļas dzīvnieki” un  ,,Gadalaiki’’, tāpēc skolēni jau bija gana zinoši. Arī latviešu valodas stundās skolēni mācījušies tautasdziesmas un pasakas par dzīvniekiem.  Interesantais gida stāstījums ietvēra informāciju par dažādiem meža dzīvniekiem Latvijā.  Īpaši interesanti bija par āpsi! Informācija par gadalaikiem bija izkārtota uzkatāmā instalācijā, bērni varēja pat ielīst āpša alā un iejusties viņa “ādā”. Kopīgi tika izspēlēta spēle  – 1 gads āpša dzīvē, lai nostiprinātu gan jauniegūtās zināšanas, gan lasīšanas prases.

Skolēni Bauskā atgriezās priecīgi un iespaidiem bagāti.