Home » Bez tēmas » Kā uzzīmēt mīlīgu cilvēkēdāju?

Kā uzzīmēt mīlīgu cilvēkēdāju?

Atbildi uz šo jautājumu meklēja mūsu skolas 3.klašu skolēni kopā ar grāmatu ilustratori, mākslinieci Olgu Gogoli (Latvijas Mediji). Tikšanās un mācībstunda viņas vadībā notika 18. Novadu Grāmatu svētku ietvaros.

Māksliniece stāstīja par grāmatu ilustrāciju tapšanu, maketēšanu, dažādām niansēm, kas jāievēro, veidojot zīmējumus un sadarbojoties ar grāmatizdevējiem. Tikai ar acs kaktiņu bērni varēja palūkoties uz jaunas grāmatas ilustrācijām, ko neviens vēl nav redzējis. Šobrīd māksliniece zīmē ilustrācijas grāmatiņai par Runci Zābakos. Pati interesantākā bija nodarbības praktiskā daļa, kad bērni redzēja, kā top zīmējums, saņēma arī dažādus padomus, lai zīmējumi būtu  interesanti un rūpīgi izstrādāti. Kopā ar bērniem tika veidots Cilvēkēdāja tēls. Soli pa solim Cilvēkēdājs ieguva ķermeņa aprises, apģērbu un arī raksturu. Māksliniece skaidroja, ka bērnu grāmatu tēliem jābūt tādiem, lai lasītājiem būtu interesanti, bet nebūtu bail no tiem. Laikam arī tādēļ kopīgi zīmētais Cilvēkēdājs iznāca tāds diezgan vientuļš, lācīgs un mīlīgs.

Skolotājas B.Apšāne un I.Šarikova priecājas, ka bērniem bija iespēja uzzināt, kā top grāmatu ilustrācijas, jo, gatavojoties 3.klases Valsts pārbaudes darbam, skolēniem jāprot pastāstīt par grāmatu, ko lasa. Tagad tas viņiem būs daudz vieglāk!

Paldies māksliniecei Olgai Gogolei par mūsdienīgo mācību stundu un – gaidīsim jauno grāmatiņu par Runci!