Home » Bez tēmas » Ceļojums pagātnē

Ceļojums pagātnē

8.klases 19.novembri paplašināja savu redzesloku un ieguva jaunas zināšanas, dodoties mācību ekskursijā. Tās norisi atbalstīja iniciatīva “Skolas soma”. Lai sasniegtu Rīgu, kur bija ieplānotas nodarbības Dzelzceļa muzejā, jābrauc cauri Iecavai. Šoreiz skolēniem bija iespēja uzzināt kaut ko jaunu arī par šo apdzīvoto vietu. Gida lomā (jauniešiem par lielu prieku!)  iejutās vēsturnieks un nesenais mūsu skolas skolotājs Dainis Cipulis. Pastaigas laikā pa Iecavas parku skolotājs pastāstīja par Grāfa laukumā esošo  ēku vēsturi,  par Brīvības pieminekli, par Brīvības cīņu norisi  Iecavas novadā.

Dzelzceļa muzejā skolēni piedalījās divās muzejpedagoģijas nodarbībās – ekskursijās – “Iepazīsti stacijas dzīvi! “un “Ritekļu vēsture Latvijā 1858.–1940. gads”. Interesanti bija nokļūt pagātnē, kad vienīgās saziņas tehnoloģijas bija pasts, telegrāfs, telefons, bet populārākais un drošākais transportas- dzelzceļš. Zēniem saistošākas likās tehniskās lietas – kā viss funkcionē. Būt par pasažieri ir patīkami, tikai ne cietumnieku vagonā, secina jaunieši!

Šajā dienā izdevās pabūt arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un aplūkot 1.stāvā pieejamās ekspozīcijas , īpaši interesanta bija  jaunā izstāde “Neredzamā bibliotēka”. Diena bija piepildīta ar jauniem iespaidiem, zināšanām un ierosmi uzzināt vairāk.