Home » Bez tēmas » Bērnu, Jauniešu un Vecāku žūrija “uzņem apgriezienus”

Bērnu, Jauniešu un Vecāku žūrija “uzņem apgriezienus”

Lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, Jauniešu un Vecāku žūrija” mūsu skolas skolēni un pieaugušie piedalās arī šogad . Kā ierasts, aktīvi jaunās kolekcijas lasītāji ir 4.b un 5.a klases skolēni. Savus spēkus lasīšanā un vērtēšanā šogad pirmo reizi izmēģinās 2.a klases skolēni kopā ar skolotāju Aiju Dūmiņu. Skolotāja stāsta, ka tā ir lieliska iespēja bērniem mācīties ne tikai lasīt labas un skaistas grāmatas, bet arī analizēt un apspriest izlasīto, mācīties nosaukt savas sajūtas, emocijas, vērot ilustrācijas.

Visas bibliotēkā pieejamās savam vecumposmam atbilstošās grāmatas jau ir izlasījušas Janīna un Nadīna no 9.b klases. Meitenes grāmatu lasīšanā un vērtēšanā piedalās jau 6.gadu.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas mājas lapā vari gūt vairāk informācijas par šo lasīšanas veicināšanas programmu. Tur lasāms, ka tā Latvijā darbojas kopš 2001.gada.  Tā ir LR Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas finansēta Bērnu literatūras centra iniciatīva, ko raksturo visplašākais aptvērums. Programma tiek īstenota ikvienā Latvijas novadā, kopš 2007. gada tā ir pieejama arī ārpus Latvijas robežām. Katrai vecuma grupai ieteiktās grāmatas lasa un vērtē bērni, jaunieši, no 2012. gada – arī pieaugušie. Tā, rādot priekšzīmi bērniem, par žūrijas ekspertiem ir kļuvuši daudzi vecāki, vecvecāki un skolotāji.

Arī vairāki mūsus skolas skolotāji jau vairākus gadus ir aktīvi žūrijas dalībnieki-  literatūras skolotājas, skolas vadība un citi.

Atceries, ka LASĪT IR STILĪGI !