Home » Bez tēmas » “Pielaikojam profesijas” Saulainē

“Pielaikojam profesijas” Saulainē

25.martā Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienība rīkoja izglītojošu un informatīvu pasākumu “Pielaiko profesiju!”. Tā bija iespēja uzzināt vairāk par mācībām šajā skolā, piedalīties dažādās aktivitātēs, nedaudz iepazīt skolā apgūstamās profesijas, kā arī  klātienē apskatīt telpas,  saņemt atbildes uz interesējošiem  jautājumiem.  Vairāki Bauskas pilsētas pamatskolas, Griķu pamatskolas un Uzvaras pamatskolas 9.klašu skolēni šo iespēju izmantoja. Diena bija izplānota tā, ka visi pasākuma dalībnieki varēja gūt priekšstatu par visām Saulainē apgūstamajām specialitātēm. Tās ir – lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis, pavārs, viesmīlības pakalpojumu speciālists, datorsistēmu tehniķis. Bija padomāts gan par ieskatu teorētisko zināšanu apguvē, gan praktisku to pielietojumu praksē. Kā izskatās dators no iekšpuses, kā to visu sauc, kā to salikt kopā? Vai svarīgi ēdienu pagatavot garšīgi , pasniegt daudz, vai nedaudz un mākslinieciski? Vai meitenes arī prot metināt un vadīt mūsdienīgu lauksaimniecības tehniku? Kā top beļģu vafeles un –  kā tās jāservē?

Kā pēc pasākuma atzina jaunieši – tas būs ļoti noderīgs lēmumu pieņemšanai. Gerda no Bauskas pilsētas pamatskolas apsver, ka mācīsies Saulainē. Inga no Uzvaras secina to pašu, jo sastapusi pazīstamus jauniešus, kas Saulainē apgūst profesiju. Dāniels no Griķiem vēl šaubās par savu nākotnes profesiju, bet ieguvis pietiekami labu skatījumu uz izglītības iespējām Saulainē.

Prieks, ka nākamos tehnikuma audzēkņus ar skolu iepazīstināja vairāki Bauskas pilsētas pamatskolas absolventi – Zane, Liāna, Amanda. Saņemtas arī labas atsauksmes par citiem audzēkņiem, kas skolojušies mūsu skolā.

Paldies Saulaines struktūrvienības vadītājai Ivetai Leitlantei par viesmīlīgo uzņemšanu, kā arī viņas vietniecei audzināšanas darbā Skaidrītei Jonasei par saturīgā pasākuma organizēšanu un vadīšanu, kā arī sadarbību pirms tam. Paldies tehnikuma audzēkņiem par motivēšanu! Izvēle tagad devītklasnieku rokās!