Home » Bez tēmas » Ēnu dienā pārbauda sevi un darba devējus

Ēnu dienā pārbauda sevi un darba devējus

6.aprīlī visā Latvijā notika Ēnu diena – karjeras atbalsta pasākums, ko pēc divu gadu pārtraukuma  visā Latvijā  atkal organizēja  izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia) . Ēnotājus šogad ar dažādām profesijām iepazīstināja 1827 ēnu devēji, kopumā piedāvājot 6362 vakances.

Piedāvātās iespējas izmantoja arī vairāki Bauskas pilsētas pamatskolas skolēni. Dāvis no 8.b klases iejutās ugunsdzēsēja – glābēja ikdienā. Puisis stāsta, ka jau kādu laiku domā par šīs profesijas apguvi. Ieskatīšanās Bauskas VUGD nodaļas darbā viņā šo pārliecību tikai nostiprinājusi. Dāvis izmēģinājis speciālā aprīkojuma (tērpa, iekārtu) lietošanu, vērojis, kā tiek pieņemti izsaukumi, kā organizēts šīs iestādes darba ritms.

Alise un Elisa no 9.a devās uz Bauskas novada administrāciju, kur guva priekšstatu par sabiedrisko attiecību speciālista darba pienākumiem. Šajā profesijā ieskatīties viņām palīdzēja Artūrs Dulbe. Savukārt Annija no 8.a mēģināja izprast būvuzrauga darba būtību. Marta un Paula (9.a) Iecavas pasta nodaļā kļuva par nodaļas vadītājas “ēnām”. Ramona no 9.b klases Veselības un sabiedrības labklājības nodaļā mēģināja izprast projektu vadītājas darba specifiku.

Jaunieši savās ēnotāja pieredzes lapās atzīmējuši svarīgāko no katrā vietā redzētā un dzirdētā. Vienojoši ir tas, ka iegūta jauna informācija, viela pārdomām. Kādam arī jāsecina, ka tāds darbs viņam nebūt nav piemērots, jāraugās citā virzienā…  Tālab jau arī ir jāizmanto iespēja, lai ne tikai ielūkotos kādā profesijā vai amatā “no iekšpuses”, bet arī , lai mainītu stereotipiskus priekšstatus!

Par Ēnu dienas norisi mūsu novadā vari lasīt arī bauskasdzive.lv