Home » Bez tēmas » Astotie mācās vides izglītību Pierīgā

Astotie mācās vides izglītību Pierīgā

October 2024
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Astoto klašu mācību ekskursiju saturs  šoruden  bija ļoti saistīts ar ekoloģiju un vides aizsardzību, kā arī citām jomām.

Tā 8.a klase 19.oktobrī apmeklēja depozīta iepakojumu uzskaites un šķirošanas centru, kur skolēni iepazinās ar pašmāju depozīta sistēmu un guva izpratni par atkritumu šķirošanas un pārstrādes nozīmi tīrākas vides nodrošināšanai. Skolēni vēroja  depozīta šķirošanu  uzņēmuma pārstrādes telpas.

Salaspils memoriālā skolēni iepazina vēstures liecības par Salaspils nometni (1941-1944), mēģināja izprast šo skarbo vēstures lappusi.

Tika pabūts dzīvnieku patversmē “Mežavairogi”, kur  nokļuva arī skolā saziedotās, nepeciešamās lietas. 8.a klase un audzinātāja Kristīna Kondrotaite saka paldies par atsaucību un piedalīšanos ziedojumu vākšanā skolā pirms šī brauciena.  Skolēni ciemošanās laikā pastaigā izveda deviņus patversmes suņus, samīļoja kaķus un apciemoja tur dzīvojošo lūsi.

8.b klase devās izzinošā braucienā uz uzņēmumu SIA „Getliņi EKO”. Tas  uzņēmums, kas apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu poligonu Baltijas valstīs – „Getliņi”. Poligons ir viens no modernākajiem Eiropā, šobrīd tas tiek veidots un attīstīts kā mūsdienīgs un drošs atkritumu pārstrādes centrs. Šo visu skolēni gida pavadībā apskatīja, redzēja arī enerģijas iegūšanas vietas un veidus, tās izlietojumu gan uzņēmuma siltumnīcās, gan paša uzņēmuma darbībā. Ļoti interesanta bija nodarbība vides izglītības centrā – video materiāli, makets un viktorīna ar zināšanu pārbaudi.

Zināšanas astronomijā atkārtot bija iespēja nodarbībā Baldones observatorijā, kur bija mācību ekskursijas otrais pieturas punkts. Aizraujoši bija arī  fizikas eksperimenti, kuros skolēni piedalījās pieredzējuša pedagoga vadībā turpat observatorijas telpās.

Zināšanas, kas gūtas neierastā vidē, ir labs papildinājums skolēnu mācību pieredzei, atzīst gan pedagogi, gan skolēni.