Home » Bez tēmas » Saruna par kūdru, drosmi un atkarību no mācīšanās

Saruna par kūdru, drosmi un atkarību no mācīšanās

Karjeras nedēļas ietvaros astoto klašu skolēni tikās ar Bauskas pilsētas pamatskolas absolventu, tagad uzņēmumu grupas “KUDRAS SUBSTRATE PEAT – MOSS” ražošanas direktoru Uldi Neilandu. Viņš skolēniem pastāstīja par kūdras ražošanas procesu, demonstrēja video, kur tas uzskatāmi redzams. Viesis raksturoja ne tikai ražošanas procesu, bet sniedza vispusīgu informāciju par šī dabas resursa nozīmi  un izmantošanu Latvijā un ārpus tās. Skolēnus pārsteidza daudzi fakti – kūdras savākšanas sezonālais raksturs (to iegūst tikai sausās vasaras dienās), lielais to valstu skaits, uz kurām kūdra tiek eksportēta,  profesiju daudzveidība kūdras ražošanas uzņēmumos.

Skolēnos izbrīnu izsauca arī Ulda Neilanda atzinums, ka viņš ir atkarīgs no mācīšanās, jo viņa CV ik pa laikam tiek papildināts ar ierakstiem par mācību iestādēm, ko uzņēmējs absolvējis. Šobrīd tās ir Latvijas Universitāte un Lauksaimniecības Universitāte, kur studēta ražošanas vadība un vadības socioloģija. Vaicāts par savu “superuzņēmējspēju”, viesis atzina, ka tā ir nebaidīšanās darīt, vēlme mācīties.

Skolēnu ieguvums no šīs tikšanās reizes bija jaunas zināšanas par karjeras iespējām minētajā nozarē, kā arī redzesloka paplašināšana sociālajās zinībās par dabas resursiem tuvākajā apkaimē un Latvijā.

Paldies U.Neilandam par izbrīvēto laiku sarunai ar skolēniem un veiksmi jaunos izaicinājumos!

P.S. Saņēmām arī uzaicinājumu pavasarī klātienē apciemot dārzeņu ražošanas uzņēmumu, kas ir otra sfēra, kurā savas uzņēmējspējas pielieto Uldis Neilands. Bet tas jau būs cits stāsts!