Home » Bez tēmas » 3.klase uzzina, kā rīkoties, “Ja tu satiec lāci”

3.klase uzzina, kā rīkoties, “Ja tu satiec lāci”

3. klase kopā ar skolotāju Māru Gulbi otrdien devās uz Bērnu bibliotēku, lai piedalītos Rīta lasījumā. Uz to mūsu skolēnus aicināja Bērnu bibliotēkas vadītāja Sarmīte Zandere.

Ziemeļvalstu literatūras nedēļa ir tradicionālas lasītveicināšanas pasākumu kopums. Projekta mājaslapā lasām: “Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru. Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 25. reizi, Latvijā – 24. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās, skolās un citviet notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi. Šogad Nedēļa notiek no 14. – 20. novembrim. Ziemeļvalstu Literatūrass nedēļai ir divi kopējie lasījumi – Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda –  pieaugušajiem.” Vairāk par projektu lasi šeit.

Mūsu trešklasnieki kopā ar Bērnu bibliotēkas darbiniecēm lasīja un pētīja bilžu grāmatu “Ja tu satiec lāci”.  Tas ir  ir stāsts, kas radies sadarbībā starp Somijas zviedrietēm Mālinu Kiveli un Lindu Bundestamu un dāni Martinu Glasu Serupu. Bērni ieklausījās tekstā, aplūkoja un analizēja ilustrācijas.

Pēc Rīta lasījuma bērnus ieinteresēja arī citas bibliotēkā esošās grāmatas, un dažas no tām devās uz mājām pie lasītājiem.

Paldies Bērnu bibliotēkai par sadarbību!