Home » Bez tēmas » 5. klases skolēni – Rīgas pilī

5. klases skolēni – Rīgas pilī

Uz Rīgas pili 12. novembrī bija uzaicināti 5.a klases skolēni – Olivers Puķāns, Ralfs Rumba, Laine Sabājeva un Agate Tillere. Skolēni bija ielūgti uz tikšanos ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Valdi Zatleru, jo bija iesnieguši savus domrakstus konkursam “Iztēlojies sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavo valsts svētku uzrunu tautai”.

Valsts prezidenti tikšanās laikā atbildēja uz skolēnu sagatavotiem jautājumiem. Jaunieši vēlējās dzirdēt atbildes uz nopietniem jautājumiem – kāda ir Valsts prezidenta sadarbība ar valdības vadītāju un Saeimu, kā top Valsts prezidenta runas. Jauniešus interesēja, kas ir visgrūtākais prezidenta amatā, kad sākas un kad beidzas darbdiena, kā prezidenti pavada brīvo laiku. Prezidenti stāstīja par savu ikdienu, darbu un lomu Latvijā. Jaunieši uzzināja, kādas grāmatas lasa prezidenti, kādi ir katra mīļākie ēdieni, atklājās, ka abiem prezidentiem patīk dzīvnieki, jo katram mājās ir gan suns, gan kaķis, gan trusis, E. Levits gādā arī par kāmīti.

Pēc tam skolēni pie Rīgas pils noklausījās koncertstāstu “Savējs. Mūsos Pašos”, kurā muzicēja I. Busulis, A. Andrejeva, J. Aišpurs, D. Kalniņš, Ūga un daudzi citi.

Paldies vecākiem, kas šajā dienā bija kopā ar bērniem un viņus aizveda uz Rīgas pili!