Home » Bez tēmas » Zaķu iznāciens

Zaķu iznāciens

Pirms Lieldienām – gaišākajiem pavasara svētkiem- skolas pašpārvaldes dalībniekiem radās ideja veidot zaķus no pārstrādājamiem materiāliem. Tas tika realizēts, gandrīz katrai klasei izdevās “pieradināt” kādu garausi. Lietā tika likti visdažādākie pieejamie līdzekļi – plastmasas pudeles, putuplasta gabali, koks, kartons, pape, audums un citi. Visas skolas zaķi nu sapulcējušies skolas foajē un priecīgi sagaida un pavada gan visus mūs, gan skolas ciemiņus. Ieskaties galerijā, izvēlies zaķi, ar kuru domās vēlies pavadīt Lieldienas!

Gandrīz visās sākumskolas klasēs Zaļajā ceturtdienā notika dažādas aktivitātes. Skolotāja E.Zeltiņa-Kļaviņa stāsta par 3.a klasi. Bērni  krāsoja olas ar dabas materiāliem, izmantojot sīpolu mizas, melleņu un upeņu ievārījumu, dažādu augu lapiņas un ziediņus. Bērniem bija satraukums par gaidāmo rezultātu, pēc tam – prieks par raibajām oliņām. Kāds šādi krāsoja olas pirmo reizi, kādam oliņa saplīsa. Klasesbiedri viens otram piedāvāja palīdzību, priecājās par savu un citu rezultātu. Mācījās skaisti izrotāt galdu.

2.b klases Lieldienu pasākumā skanēja tautasdziesmas, ticējumi un mūzikas stundā iemācītā dziesmiņa ,,Atnāca Lieldiena” . Bērni ripināja olas un pārbaudīja, kuram stiprākā ola. Izrādījās, ka tāda ir Maijai. (Klases audzinātāja I.Šarikova).

Ieskaties galerijā, rodi iedvesmu saviem svētkiem mājās, ģimenes lokā! Lai priecīgi!