Home » Bez tēmas » LATVIJAS SKOLAS SOMA izglīto un pārsteidz arī decembrī

LATVIJAS SKOLAS SOMA izglīto un pārsteidz arī decembrī

Programma LATVIJAS SKOLAS SOMA joprojām ir lielisks sabiedrotais skolēniem un pedagogiem jaunu zināšanu un kultūrpieredzes iegūšanā. Tā decembrī esam ar šīs programmas atbalstu izmantojuši iespēju gan redzēt izrādes un koncertus, gan piedalīties interaktīvos mācību pasākumos.

8.-9.klašu skolēni piedalījās fonda “Viegli” izbraukuma izlaušanās spēlē “Blēņas un pasakas”.  Trīs pārvietojamās lādes slēpa dažādus uzdevumus, kuri balstīti Imanta Ziedoņa pasakās “Uz Pasaka”, “Pasaka, kurā dzen un piedzen” un “Putekļa briesmīgie piedzīvojumi”. Spēles laikā skolēni šos uzdevumus veica komandās.  Tā skolēni padziļināti iepazina Imanta Ziedoņa pasakas, veicināja lasītprasmi un izzināja rakstnieka vērtības. Skolotājas Ieva Mašale un Dina Ālmane atzīst, ka tā ne tikai tiek gūtas zināšanas, bet tiek attīstītas sadarbības prasmes, darbs komandā.

1.-3.kl. noskatījās e-izrādi “Lāča Andreja stunda”, savukārt 4.klases piedalījās nodarbībā “Ziedoņa klasē”, ko organizēja fonds “Viegli”. Bērni nodarbības laikā iepazinās ar Imanta Ziedoņa Krāsainajām pasakām, īpaši Dzintaraino pasaku. Kopā ar vadītāju bērni sarunājas par pasakas tēliem, emocijām un tās notikumu gaitu. Bērni iepazina pasakas tēlus , zīmēja ilustrācijas.

Skaistu muzikālu pirmssvētku brīdi piedzīvoja 5.-9.kl. skolēni. Koncertlekcijā “Ziemasvētku ekspresis” dzirdējām mūziku, kas piestāv Ziemassvētku laikam. Kur radušās tradicionālās dziesmas un kas tās tādas vispār ir? Kāda bija Ziemassvētku nozīme toreiz un kāda tā ir tagad? Kādas ir tās patiesās Ziemassvētku vērtības, kuras rada īpašo svētku sajūtu? Tie ir jautājumi, uz kuriem atbildes sniedza dziedātājs Mārtiņš Kanters kopā ar taustiņinstrumentālistu. Koncertā dzirdējām Jāņa Lūsēna, Valta Pūces, Raimonda Paula Ziemassvētku dziesmas, kā arī tradicionālos vācu un amerikāņu baznīcas korāļus jaunos aranžējumos.

3.klašu skolēni apmeklēja teātra izrādi “Un atkal Pifs” VEF Kultūras pilī.

Lūk, cik daudz notikumu, lai skolēni paplašinātu savu redzesloku! Paldies Tev, Latvijas Skolas Soma!