Home » Bez tēmas » 5. klasei balva valodas spēļu konkursā

5. klasei balva valodas spēļu konkursā

Gads veiksmīgi sācies 5.a klasei – saņemta pateicība un balva no Latviešu valodas aģentūras par piedalīšanos Valodas spēļu klubiņa rīkotā konkursā “Iepazīsti Latviju”.

Lai tiktu galā ar konkursa uzdevumiem, skolēni noskatījās filmiņu par jauko Tutu, kas ceļojuma laikā atrada dažādus latviešu nacionālos simbolus. Pēc tam klasē bija varena “prāta vētra” – piektklasnieki minēja un pierakstos fiksēja vēl ļoti daudz citu latviešu nacionālo simbolu, kurus savā konkursa darbā centās arī uzzīmēt.

Veicot uzdevumus, skolēniem izdevās arī pašiem paceļot pa Latviju, tiesa gan – virtuāli. Taču tika noskaidrots, kur atrodas Gūtmaņa ala, gaisa tramvajs, kāda izskatās Liepājas koncertzāle “Lielais Dzintars”, kā pazīt Daugavpili, Jelgavu, Ventspili un citas pilsētas. Izdevās pareizi noteikt arī konkrētam novadam piederīgu tautastērpu.

Viens no grūtākajiem konkursa uzdevumiem bija sacerēt piecrindi par Latviju. Bieži vien dzejolis izvērtās daudz garāks, nebija viegli visu, ko gribas pateikt, ietvert piecās dzejas rindās.

Par audzēkņu veiksmi konkursā un darbotiesprieku gandarīta latviešu valodas skolotāja Ieva Mašale.