Home » Bez tēmas » Sacenšas pret vecākiem sportā

Sacenšas pret vecākiem sportā

Projektu nedēļa Bauskas pilsētas pamatskolā noslēdzās ar jautru pasākumu sporta zālē. Vecāki uzaicināja skolēnus uz sportiskām sacensībām. Tēti gaidīja dēlus uz volejbola spēli, bet mammas kopā ar  meitām spēlēja tautas bumbu.

Pulksten 17.50 pie sporta zāles valdīja liela rosība, jo visi nepacietībā gaidīja, kad beidzot varēs sākt kustēties, jo skolas zālē vēl notika karatē treniņš. Šāda veida pasākums vēl nebija bijis, līdz ar to visi bija nedaudz satraukti. Pulksten 18 beidzot zāles durvis bija vaļā un varēja gatavoties lielajām sacensībām. Visi cītīgi iesildījās, bumba sitās pret zemi, pret griestiem un dažbrīd pat pa logiem.

Kad visi bija sanākuši, volejbola spēle varēja sākties. Pirmais sets noslēdzās ar lielu pārsvaru tētu labā, puišiem bija gadījies daudz kļūdu, līdz ar to nopietnu pretestību izrādīt neizdevās. Otrā seta sākumā vadībā izvirzījās puiši, bet tad tēti ar savu milzīgo pieredzi pārņema vadību un sīvā cīņā uzvarēja arī otru setu. Kamēr tēvi un dēli spēlēja volejbolu, mammas ar meitām sacentās šautriņu mešanā.

Pienāca kārta mammām un meitām mēroties spēkiem. Pirmā spēle bija diezgan mierīga, bet ļoti bagāta ar skaisti izspēlētām epizodēm un  noķertām bumbām. No malas likās, ka pretinieki cits citu piesardzīgi novēro, lai pēc iespējas labāk nospēlētu. Tikai ar nelielu pārsvaru mammām izdevās uzvarēt meitas. Sekoja otrā spēle, metieni nu jau bija spēcīgāki. Sacensība kļuva daudz ātrāka, krītot uz zemes, gan mammas, gan meitas izvairījās no bumbām. Arī šoreiz veiksme uzsmaidīja mammām, kuras guva jau otro uzvaru. Tikmēr tēvi un dēli sacentās šautriņās.

Sekoja trešais sets volejbolā, šoreiz pārāki bija dēli. Lai arī spēles gaitā dēli bija vadībā ar vairāk nekā 10 punktiem, beigās rezultātu starpība bija ļoti neliela. Ceturtajā, izšķirošajā setā jau likās, ka šodien būs draudzīgs neizšķirts, bet tēvi vis tā nedomāja un uzvarēja, arī visā spēlē svinot uzvaru ar rezultātu 3:1. Emocijas bija tik pozitīvas, ka izskatījās – šodien te zaudētāju nav.

Trešajā tautas bumbas spēlē mammas kāds bija sadusmojis, un meitas tika uzvarētas ar visai lielu pārsvaru. Taču pēdējā spēlē meitas saņēmās un uzveica mammas. Beigās rezultāts bija 3:1 mammu labā. Vecāki bērnus sveica ar konfekšu kasti, savukārt skolas vadība visus pasākuma dalībniekus aicināja uz kopīgu pasēdēšanu pie tējas tases un kliņģera.

Apkopojot šautriņu rezultātus starp mammām un meitām:

1. vieta – Ilva Kalniņa (Niklāva un Nikolas mamma),
2. vieta – Elīna Pole (8.a klases skolniece),
3. vieta – Kristīne Žemaite (Madaras mamma).

Starp tēviem un dēliem  trīs labākie bija:

1. vieta – Artis Sūna (Reiņa un Arvja tētis),
2. vieta – Patriks Sems Paļulis (2.a klases skolnieks),
3. vieta – Dzintars Paļulis (Patrika tētis).

Sacensībās piedalījās Gundars un Anda Krūmiņi, Dace un Didzis Paegles, Aija Kizne un Dzintars Paļulis, Kitija Kizne, Līga Druviņa, Daiga Ābele, Ilva Kalniņa, Artūrs Masjulis, Dace Liepa, Kristīne Žemaite, Dace Hegenbarte. Liels paldies vecākiem!

Paldies arī skolēniem: Elīnai Polei, Lindai Platajai, Sindijai Rusajai, Sintijai Cielavai, Beātei Hegenbartei, Katrīnai Annijai Paeglei, Luīzei Druviņai, Lindai Grigaļonei, Reinim Sūnam, Patrikam Semam Paļulim, Ronaldam Kirtovskim, Marekam Romaņenko, Rūdolfam Krūmiņam, Ivo Graudiņam, Jānim Liepam, Edgaram Ramonam, Reinim Krūmiņam.

sports_ar_vecakiem_01 sports_ar_vecakiem_02 sports_ar_vecakiem_03  sports_ar_vecakiem_04 sports_ar_vecakiem_05sports_ar_vecakiem_06