Home » Bez tēmas » Saņem pateicības veltes par jaunrades darbiem

Saņem pateicības veltes par jaunrades darbiem

Bauskas pilsētas pamatskolas 9. klases audzēknes – Amanda Saulīte, Aiva Rūtenberga, Vineta Ūdrēna un Elza Sējēja – 17. martā bija uzaicinātas uz Latvijas Kara muzeju Rīgā. Tur sumināja Oskaram Kalpakam veltītā skolēnu jaunrades konkursa „Teiksma par Kalpaku” laureātus.

No mūsu skolas uz konkursu aizceļoja 6.a un 9. klases vairāku audzēkņu darbi. Konkursa rīkotāji uz svinīgo apbalvošanu no visas Latvijas bija uzaicinājuši tikai 25 skolēnus – tos, kuru esejas žūrija atzina par vislabākajām. Patīkami, ka sumināto vidū bija četras talantīgas un jaukas mūsu skolas jaunietes.

Sarīkojumu atklāja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete. Arī viņa cītīgi lasīja un vērtēja skolēnu darbus. I. Druviete atzina, ka esejas bija saturiski bagātas un mākslinieciski skaistas. Skolēnu veikumu uzteica arī Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere, kas jau vairākus gadus ir šī konkursa patronese. Konkursa atbalstītājs, EP deputāts Kārlis Šadurskis, sacīja, ka skolēnu jaunrades darbus caurstrāvo mīloša sirds un gudrs prāts – mūsdienās ļoti nozīmīgas vērtības.

Par jauku gaisotni pasākumā gādāja filoloģe un uzņēmēja Sarma Dreimane. Skaistākos fragmentus no skolēnu esejām runāja Dina Bitēna-Sirmā. Mūsu meiteņu rakstītais Latvijas Kara muzejā skanēja ļoti īpaši, skaisti un iedvesmojoši.

Amanda Saulīte, Aiva Rūtenberga, Vineta Ūdrēna un Elza Sējēja saņēma EP deputātu I. Vaideres, K. Šadurska un Krišjāņa Kariņa dāvātas pateicības veltes, grāmatas no izdevniecības „Jumava” un ziedus. Vineta Ūdrēna ieguva arī īpašo balvu – uzaicinājumu piedalīties izzinošā ekskursijā EP deputātes I. Vaideres darba vietā Rīgā. Skolotāja Ieva Mašale, kas konkursam nosūtīja audzēkņu darbus, ir priecīga par 9. klases meiteņu augsto novērtējumu.

kalpaks