Home » Bez tēmas » Piedalāmies publiskās runas konkursā

Piedalāmies publiskās runas konkursā

Bauskas bērnu un jauniešu centrā 12. martā notika 8. – 12. klašu skolēnu publiskās runas konkurss. Par konkursa tēmu šogad bija izvēlēts Rabindranata Tagores sacītais: „Es gribu, lai dažādu kultūru gars pēc iespējas būtu brīvāks visur: tik negribētu, lai tas mani notriec no kājām.” Skolēnu uzdevums bija sarežģīts – runāt par dažādu kultūru sadzīvošanu mūsu sabiedrībā.

No mūsu skolas konkursā piedalījās divi 8.a klases audzēkņi – Karolīna Auziņa un Artūrs Krūmiņš. Artūra stāstījums par multikulturālismu Latvijā bija interesants un atraktīvs. Savukārt Karolīna žūriju iepriecināja ar saturā bagātu, emocionālu, smalkjūtīgu runu par dažādu kultūru mijiedarbību. Skolēni daļu savas runas stāstīja arī angļu valodā. Žūrija uzdeva jautājumus gan latviešu, gan angļu valodā. Prieks bija klausīties skolēnu atbildes, jo viņi neapjuka, bet prata pamatot savu viedokli.

Konkursā piedalījās 8. – 12. klašu jaunieši. Uz valsts publiskās runas konkursu tika izvirzīts viens skolēns no klašu grupas. Šogad mūsu novadu valstī pārstāvēs Vecsaules pamatskolas un Bauskas Valsts ģimnāzijas skolēni. Bet mēs lepojamies ar Karolīnas priekšnesumu, viņai trūka tikai puspunkta, lai uzvarētu konkursā! Karolīnai un Artūram sagatavoties publiskās runas konkursam palīdzēja latviešu valodas skolotāja Dina Ālmane.

multicultural