Home » Bez tēmas » Savu “Skolas somu” piepildīsim arī mēs

Savu “Skolas somu” piepildīsim arī mēs

Ceturtdien, 6.septembrī “Arēnā Rīga” norisinājās vērienīgs pasākums, veltīts Latvijas valsts simtgades iniciatīvas “Latvijas skolas soma” atklāšanai. Atklāšanas pasākumu noslēdza koncerts “100 Latvijas stāsti 100 minūtēs”, kurā uzstājās Raimonds Pauls, Justs, ”DaGamba”, Edavārdi un daudzi citi mūziķi.

Iniciatīva “Latvijas skolas soma” ir ļoti nozīmīga valsts simtgades programmas daļa. Tās mērķis ir katram Latvijas skolēnam nodrošināt iespēju iepazīt un pašam pieredzēt Latvijas dabas un kultūras vērtības, iepazīt zinātnes sasniegumus un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus. Tā informē lsm.lv.

Šajā pasākumā piedalījās arī mūsu skolas pārstāvji. Paula, Keita S., Keita A., Nadīna, Janīna, Klēra, Betija U. un Betija R. kopā ar skolotāju Ivetu Semjonovu no pasākuma atgriezās sajūsminātas un pozitīvām emocijām bagātas. Pasākuma norises vieta – “Arēna Rīga” ar savu noformējumu ļoti pārsteidza, kosmisks un kustīgs apgaismojums, dažādas darbnīcas, kurās bija iespēja gan zīmēt smiltīs, gan darboties ar lellēm, fotografēties. Tomēr vislielāko prieku meitenes izteica par iespēju baudīt izcilu mākslinieku sniegumu koncertā. Vislabāk pasākuma apmeklētāju izjūtas  izsaka kādas meitenes teiktais: “Man ļoti patika šis koncerts, jo tajā es jutu īstu piederību valstij. Tas lika saprast, cik mēs katrs esam unikāli un īpaši. Patika mūsdienu un seno laiku savienojums mūzikā. Priecājos, ka Latvija aug un mainās.”

Mainīsimies arī mēs, augsim kultūrā, izmantojot iniciatīvas “Latvijas skolas soma” iespējas !