Home » Bez tēmas » Vecāki 4.b klasē uz vienu dienu nomaina skolotāju

Vecāki 4.b klasē uz vienu dienu nomaina skolotāju

Par Vecāku dienu 4.b klasē stāsta Aiva Šikova, Nikolas mamma.

21.martā 4.b klasē bija vecāku diena, kur vecāki vadīja radošas un ļoti aizraujošas mācību stundas.
Pēdējā laikā skolēnu vecāki ir ļoti aizņemti darbā un visu uztic skolotājiem. Viņi saka: “Bet, skolotāj, Jūs taču esat kā mamma! Jūs visu atrisināsiet!” Bērni paliek kaut kur pa vidu – starp skolu un vecākiem.
Bērni nogurst no tā, ka acu priekšā vienmēr ir viens un tas pats cilvēks. Ja mainās sejas un saskarsme, tas ir tikai ieguvums. Un tikai tādā veidā skolā ienāk laba dzīves pieredze, prakse un jaunākais, kas konkrētos darbības virzienos sasniegts. Tādēļ šī ideja par vecāku dienu ir lieliska.
Es bērniem novadīju drošības stundu, kur tika apskatīti jautājumi saistībā ar ceļu satiksmes drošību un pārvietošanos ar velosipēdu. Ralfa mamma, Endija Zaharčenoka, vadīja vizuālās mākslas stundu, kur bērni gatavoja pavasarīgus dekorus klasei un Gabriela tētis Voldemārs Visockis vadīja mājturības stundu, kur bērni gatavoja policijas automašīnas. Kultūras stundu vadīja Markusa Druseika mamma Ivonna Rimševica. Visi skaidroja, kā saprot vārdus “cieņa”, “palīdzība citiem”, “pieklājība” u.c. Negaidītākais bija, ka skolēni rūpējās par disciplīnu klasē. Kāds teica: “Kuš! Mana mamma runā!” Bērni bija ārkārtīgi lepni. Šāds process satuvina bērnus ar vecākiem. Ja vecāks kaut reizi mūžā novadītu vienu mācību stundu, tad skolotāja darbs tiktu novērtēts tā, kā nevienā sapulcē tas netiktu panākts. Liels paldies 4.b klases skolotājai Guntai Spurei par šādu ideju.