Home » Bez tēmas » Kļūst par “ĒNĀM”

Kļūst par “ĒNĀM”

11. februāris jau vairākus gadus Latvijā ir Ēnu diena. Daudzu Latvijas uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbinieki skolu jauniešiem un studentiem piedāvā iepazīt viņu darbu “no iekšpuses”, vienu dienu pavadot kopā ar kādu darbinieku un vērojot viņa darbu. Šogad ap 1000 uzņēmumu piedāvāja kļūt par ēnām 22 600 jauniešiem.

Šo iespēju izmantoja arī vairāki mūsu skolas 9. klašu skolēni. Saviem vienaudžiem par redzēto un uzzināto viņi pastāstīja klases stundā, savas audzinātājas O.Vinogradovas rosināti. Elīna Pole tuvāk iepazina ekonomista profesiju un ēnu dienu pavadīja Latvijas Bankas Monetārās politikas nodaļā. Elīna secina, ka viņa gan gribētu apgūt ekonomista profesiju, taču ne monetārās politikas jomā. Artūrs Jānis Krūmiņš stāstīja par iespaidiem airBaltic jeb AS Air Baltic Corporation, kas ir Latvijas nacionālā aviokompānija, kuras galvenā bāzes lidosta ir Rīgas Starptautiskā Lidosta. Deivids Rūdis Āboliņš, Emīls Rūgums un Rihards Augucevičs iepazina Gundara Krūmiņa, Sadales tīklu ekspluatācijas daļas Bauskas nodaļas vadītāja darbu. Jaunieši apskatīja elektropārvades līnijas dabā un to elementus, apskatīja mazo HES uz Īslīces upes Rundālē, vēroja darba organizāciju.

Visi jaunieši atzina, ka uzzinājuši daudz interesanta, guvuši vielu pārdomām par nākotnes profesijas izvēli un iespējām katrā konkrētajā darba vietā.

 Ēnu diena 2015 - 01 Ēnu diena 2015 - 02 Ēnu diena 2015 - 03 Ēnu diena 2015 - 04 Ēnu diena 2015 - 05 Ēnu diena 2015 - 06