Home » Bez tēmas » Mūsu “Toņi un pustoņi”

Mūsu “Toņi un pustoņi”

Par festivālu “Toņi un pustoņi”stāsta skolotāja Daiga Sējēja.

1.un 2. jūnijā Bauskas pilsētas pamatskolas vizuālās un lietišķās mākslas pulciņa dalībnieki aktīvi  un ar panākumiem piedarījās 5. Latvijas bērnu un jauniešu mūzikas festivālā, kas šogad notika Bauskā.

Jau pirmās dienas rītā mums notika mēģinājums tērpu kolekciju skatei Bauskas kultūras centrā. Uz šo finālskati no Bauskas novada tika izvirzīta tikai viena tērpu kolekcija -un tā bija mūsējā -”Sarunas ar rozēm”.  Pēc tam apmeklējām interesantās radošās darbnīcas gan Rātslaukumā , gan mūsu skolas pagalmā. Pulksten 12.00 sākās Latvijas interešu izglītības  vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu audzēkņu izstādes “Latvijas toņi un pustoņi” atklāšana un labāko darbu apbalvošana. Mūsu 6.klašu meiteņu kopdarbs ”Zemgales lauki ziemā” tika novērtēts ar 1. pakāpes diplomu, bet 9.klašu meiteņu kopdarbs “Mūsu Bauska ”saņēma Bauskas domes specbalvu par inovatīvu un interesantu Bauskas atainojumu tekstildarbā. Skaisto izstādi Katoļu ielā 1 (bijušajā boulinga zālē) aicinām aplūkot  visu vasaru.

Pēcpusdienā visu savu radošumu centāmies parādīt Latvijas skolēnu un jauniešu tērpu kolekciju finālskatē, kurā guvām lielu skatītāju un žūrijas atsaucību, kas tika apstiprināta ar lieliem aplausiem (kopumā pasākumā piedalījās 30  tērpu kolekcijas no visas valsts). Bet visjautrākais un krāsainākais dienas pasākums  bija gājiens, kurā piedalījās visi svētku dalībnieki un Bauskas novada izglītības iestādes. Prieks bija gan mums, gan skatītājiem, kas mūs skaļi atbalstīja. Vakara noslēgumā piedalījāmies koncertā –ballītē ”Kašera sapņu fabrika toņos un pustoņos”.

2.jūnijā interesantākais pasākums skolēniem bija zumbas mācīšanās pilskalna estrādē un visu dalībnieku kopējā deja. Tikmēr skolotāji apguva Kurzemes hercogistes apģērbu valkāšanas kultūru. Pēc skaistas pārējo tērpu kolekciju parādes Bauskas pilī un kopēja foto festivāls bija izskanējis, atstājot brīnišķīgas atmiņas par divām radoši piepildītām dienām Bauskā.